Specialiteiten

Bossche bollen
Een Bossche Bol of Sjekladebol is een gebakspecialiteit uit Den Bosch die wordt gebakken van een soezenbeslag, daarna gevuld met slagroom en geglazuurd met gesmolten chocolade. Een Bossche Bol kan men het beste op zijn kop nuttigen, waarbij de chocoladelaag als een bodem dient en zonder te morsen kan worden opgegeten. Als je in Den Bosch bent kan je eigenlijk niet weggaan zonder dat je een Bossche Bol geproefd hebt.

Bossche koeken
Bosschenaren hebben grote bekken, zo luidt het verhaal. Toen Grobbendonck bij het beleg in 1629 de stad moest opgeven, zette hij zo’n grote mond op dat zijn eigen officieren hem het zwijgen oplegden door hem een bijzondere smakende en fikse koek in zijn mond te gooien. Hij vond hem zo lekker dat hij zijn bedienden beval hem voor de rest van zijn leven deze lekkernij voor te zetten. Gelukkig is voor ons 21ste-eeuwers zo het recept bewaard gebleven van deze heerlijke Coecke van Grobbendonck. Nu in een luxe doos, leuk om cadeau te geven!


Bossche koeken

Terug naar overzicht
Geïnteresseerd?

Neem contact op met de Krakelinghe-Bufkes voor meer informatie over de mogelijkheden!

Neem contact op

Onze gegevens

Leeghwaterlaan 97
5223DS 's-Hertogenbosch
T 073-623 30 07
E info@dekrakelinghebufkes.eu
KvK 16020132

De Krakelinghe-Bufkes Den Bosch

De Krakelinghe-Bufkes in Den Bosch is een ambachtelijke bakker die voor ieder wat wils kan bereiden. Van feestelijke vlaaien tot smakelijke broodjes tijdens de lunch, Krakelinghe-Bufkes heeft het allemaal!